Petőfi Sándor Általános Iskola

TERMÉSZETISMERETI VETÉLKEDŐ ISKOLÁNKBAN

„  A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel…” (Szent-Györgyi Albert)

 Természetvédelmi vetélkedőnk a Péteri-tónál kezdődött 2023. szeptember 20-án 9 órakor. Programunkra az alábbi iskolák érkeztek: Kiskunfélegyházáról a Constantinum Intézmény, a Dózsa György Általános Iskola, a Platán Utcai Általános Iskola diákjai, valamint környező települések iskolái Bugacról, Pálmonostoráról és Tiszaalpárról.

A köszöntő és kis vendéglátás után a Meizl Ferenc Tanösvényt jártuk be Molnár László túravezető irányításával, akitől rengeteg érdekes dolgot hallhattunk a természeti értékünkről. A program az iskolában ebéddel folytatódott, utána a tanulók rejtvények megoldásával mérték össze újonnan szerzett ismereteiket. Térkép alapján kellett megkeresni az állomásokat, melyek az iskola udvarán, a parkban, a közeli erdőben voltak elrejtve. Amíg a tanulók a megoldással voltak elfoglalva, addig a pedagógusok ebédeltek, információt cseréltek, beszélgettek.

A közös játék, vetélkedés eredményhirdetéssel és az ajándékok, emléklapok átadásával zárult. Az eredményhirdetés előtt néhány gondolattal megemlékeztünk Meizl Feri bácsiról, aki sajnos már nem lehet köztünk. Természet iránti szeretete, madarak iránti rajongása, tettrekészsége példa marad számunkra.

A résztvevők jó kedvvel, közös élményekkel gazdagodva köszöntek el.

Az oklevelek, emléklapok, könyvjelzők az iskolában készültek, a helyezetteknek a mozijegyeket a Kecskeméti Tankerületi Központ biztosította. Petőfiszállás Község Önkormányzatának és Konyhájának köszönet az ebédért és az ajándék  csokoládéért. A verseny szervezettségét, gördülékenységét iskolánk dolgozóinak köszönhetjük Kisné Terecskei Tünde szaktanár irányításával.

Rádi Györgyi intézményvezető

back to top