Petőfi Sándor Általános Iskola

Tanévzáró

2023. július 24-én egy igen mozgalmas tanévet zártunk. A 183 tanítási nap sok izgalmat, sok-sok feladatot tartogatott számunkra. 111 tanulóval, 15 főállású pedagógussal és 5 fő technikai dolgozóval valósítottuk meg a tanév feladatait. Délelőtt nyolc évfolyamon, délutánonként 2 tanulószobás és 2 napközis csoportban folyt a munka. Közel 40 tanuló vett részt fejlesztő foglakozáson.

Gratulálunk azoknak a tanulóknak, akik az év végi hajrában szépen teljesítettek, szemben azokkal, akik feladták a tanulást. Kitűnő 7 tanuló, jeles (egy négyes van a bizonyítványban) 6 tanuló lett. Két tanuló kapott elégtelen osztályzatokat. Ők augusztusban pótvizsgázhatnak.

Ez a tanév a Petőfi 200 jegyében telt intézményünkben is, mert a név kötelez bennünket.  Programjaink folyamatosan nyomon követhetőek voltak az iskola honlapján. Örömünkre szolgál, hogy a versenyeken legsikeresebben szereplő tanulóink egy erdélyi utazáson vehetnek részt a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat támogatásával. Mikulás Minna, Bakos Zorka, Rádi Milán, Varga Tibor 8. osztályos tanulók, Fődi Hanna 7. osztályos és Bakos Lehel 6. osztályos tanuló július 3-án indul Kovászna megyébe egy hétre.

A tavalyi tanévben „Az év tanulója” vándorkupa indult útjára. A 2021/2022 – es év jutalmazottja Bakos Zorka Gizella volt, aki a gyermeknapon ünnepélyesen visszaadta a vándorkupát, hogy most egy új tanuló vihesse azt tovább. Ebben az évben a kiemelt díjat, melyhez egy vásárlási utalvány is tartozik, a tantestület döntése alapján Kis Tünde Aranka kapta.

Az utolsó hét volt talán a legmozgalmasabb. A szülők támogatásával minden osztály tanulmányi kiránduláson vett részt. Ez mellett tartottunk pályaorientációs napot, hittanos délutánt, vidám gyermeknapot, érzékenyítő tréninget a rendőrség közreműködésével, balesetvédelmi oktatást és a nyár veszélyeire felhívó foglalkozást tanulóinknak.

Köszönet mindenkinek, aki iskolánk életét valamilyen módon előre vitte!

back to top