Petőfi Sándor Általános Iskola

Fenntarthatósági Témahét

Az előző hetek a természetvédelem jegyében teltek iskolánkban. A Föld napjához kapcsolódóan az alsó tagozat a tanító nénik vezetésével az iskola környékén szemétszedést tartott. Ezzel csatlakoztunk az országos TeSzedd! akcióhoz is. A kicsik figyelemmel kísérték a magaságyásokban elvetett magok és évelő növények éledését.

A Fenntarthatósági Témahéten a felső tagozatos tanulók hulladék anyagok újrahasznosításával készítettek tárgyakat. A gyerekek nagy élvezettel látták, hogy kezük nyomán újjászületnek a kidobásra ítélt dolgok. Ezeket a foglalkozásokat Vargáné Rigó Anikó szervezte.

Ez alkalommal kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontossága az iskolai tanórákon is. Nyelvtan órán például plakát készítéssel és érvelő fogalmazások készítésével gondolták végig a tanulók bolygónk védelmét. Több oktató kisfilmet is megnéztünk a témával kapcsolatosan.

A környezeti nevelés az iskolai egyik fontos tényezője, amely nemcsak a témaheteken, hanem a mindennapokban is jellemzi intézményünket.

Rádi Györgyi – intézményvezető

back to top