Petőfi Sándor Általános Iskola

VÉGZŐSEINK PÁLYAVÁLASZTÁSÁT SEGÍTŐ RENDEZVÉNYEK

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod az életedben.”
(Konfucius)

Nyolcadikosainknak legkésőbb február elejére meg kell válaszolni azt a nehéz kérdést: „Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?” A pályaválasztás a serdülőkor egyik legfontosabb feladata. Jól hivatást választani valódi művészet, s egyben nagy teher is. Ebben próbálunk segíteni a nagyoknak.
Szeptemberben ellátogatott hozzájuk Mindák József a Constantinum Intézmény igazgatója, aki a pályaválasztás új rendszeréről tartott tájékoztatót.
A Kecskeméti Szakképzési Centrum és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya által szervezett 2021. október elsejei kecskeméti pályaorientációs rendezvényre osztályfőnökükkel látogattak el a gyerekek. A napot üdítőzéssel és játékkal zárták.
Október elején az Oktatási Hivatal által működtetett internetes felületen Kisné Terecskei Tünde segítségével országos pályaorientációs kérdőívet töltöttek ki.
A rendezvénysorozat tovább folytatódik. Reméljük, hogy segítséget nyújt tanulóinknak a célok megkeresésében, s azok megvalósítását segítő életút megtalálásában.

back to top