Petőfi Sándor Általános Iskola

PETŐFISZÁLLÁSI KISTÉRSÉGI TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ

2022. október 12-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében szeretettel vártuk a kistérség iskoláit az intézményünkben megrendezett természetismereti vetélkedőre.

A versenyen részt vettek a kiskunfélegyházi (Constantinum, Dózsa György, Platán, József Attila) és környező települések (Bugac, Pálmonostora, Tiszaalpár, Petőfiszállás) iskolái.

 A nap a Péteri-tónál indult, amely a Kiskunsági Nemzeti Park része. A köszöntő és kis vendéglátás után a Meizl Ferenc Tanösvényt jártuk be Molnár László túravezető irányításával, akitől rengeteg érdekes dolgot hallhattunk természeti értékünkről. Mindenkinek jól esett sétálni, nézelődni a békés környezetben a szép napsütéses időben. A program az iskolában ebéddel folytatódott, utána a tanulók játékos feladatok, rejtvények megoldásával mérték össze újonnan szerzett ismereteiket. Amíg a tanulók munkálkodtak, addig a pedagógusok ebédeltek, beszélgettek, megtekintették a települési értéktárat, a Petőfi illusztrációs kiállítást.

A gyerekek a rejtvényfejtésről vidáman, jó kedvvel távoztak. Ezután az iskola udvarán kártyakereséssel töltötték az időt, valamint ők is ismerkedtek iskolánkkal, településünk értékeivel. Ezután következett az eredményhirdetés és az ajándékok átadása. Senki sem távozott üres kézzel, minden résztvevő ajándékot kapott. Petőfi Sándor Alföld című versének közös szavalásával zárult a nap.

A versenyen tiszteletét tette:

  • Meizl Ferenc nyugalmazott igazgató, a verseny díszvendége
  • Szász János polgármester
  • Molnár László, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa
  • Gáspár Dávid (a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat képviseletében)

Köszönjük a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, Petőfiszállás Község Önkormányzata, helyi vállalkozók, a Konyha, a Települési Értéktár valamint iskolánk dolgozóinak támogatását, segítségét.

Rádi Györgyi intézményvezető

back to top