Petőfi Sándor Általános Iskola

PETŐFI 200 – DIÁKTALÁLKOZÓ KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület – készülve Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára – diáktalálkozóra hívta Bács-Kiskun megye Petőfi nevét viselő iskoláit. A résztvevők feladatát az alábbiakban fogalmazta meg a kiírás:

„200 éve született a költő, aki világirodalmi rangú életművével nemzete irodalmában is fordulatot hozott. Hagyományos megemlékezés helyett idézzük őt ide sokféleképpen! Mit jelent alakja 2022-ben azokon a helyeken, amelyekhez valamilyen módon kötődött életében? Hogy van jelen a település mindennapjaiban, a nevét viselő iskolák hagyományaiban, szokásaiban, tevékenységében?”

A versenyre a kiírásnak megfelelő „A mi Petőfink” című videóval lehetett nevezni.

A Petőfi-diáktalálkozót Kiskunfélegyházán rendezték 2022. november 12-én a Városháza dísztermében. A rendezvényen képviseltette magát: Dunavecse, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás, Szabadszállás, Szalkszentmárton, valamint a határon túlról Koltó és Segesvár települések Petőfi Sándor nevét viselő iskolái.

Az elkészített munkákat rangos szakértő zsűri értékelte. Minden pályázó jutalomban részesült. Ezt követően levetítették az elkészült pályaműveket. A délután folytatásaként a Széljáró Balladás Együttes Petőfi-műsorát, valamint Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgárának Petőfi diákkorából összeállított előadását hallgathatták meg a résztvevők a Hattyúházban. Végezetül egy Petőfi-séta és koszorúzás zárta a napot a Petőfi-szobornál, a Petőfi Emlékháznál és a Hattyúháznál.

Ennek a szép és tartalmas napnak mi is a részesei lehettünk. Iskolánkat Bakos Zorka, Mikulás Minna és Tajti Markó képviselték. A videó összeállítását és a csoport munkáját magyartanárként én segítettem.

Rádi Györgyi – felkészítő pedagógus

back to top