Petőfi Sándor Általános Iskola

Madárodúk a Péteri-tónál

A napokban érezhető volt a tavasz közelsége. Egyre szebben sütött a nap, és egyre több madár hirdette énekével a kikeletet.

A jó időt kihasználva Meizl Feri bácsi vezetésével iskolánk szorgos diákjai elindultak a Péteri-tóra, hogy kihelyezzék az általuk ősszel készített 20 madárodút. A lelkes csapatot Mészáros Pista bácsi az iskolabusszal szállította a Meizl Ferenc Ökológiai Tanösvényhez. Az eseményeket pedig iskolatitkárunk, Betti néni dokumentálta.

A munkák megkezdése előtt Feri bácsi érdekes és értékes tudnivalókat osztott meg a madarak világáról. Tanítványaink ezáltal is elkötelezettebbé váltak a természetvédelem iránt, hisz immár személyes élmény is kapcsolódik ehhez. A kirándulás alkalmával lehetőségünk volt megfigyelni a terület élővilágát: különböző madarakat, őzeket, a növények változatos világát.

A továbbiakban is figyelemmel kísérjük iskolánk tanítványaival a kihelyezett odúk sorsát, a bennük zajló élet alakulását. Kisebb csoportokban vagy osztálykirándulás keretében ezután még gyakrabban látogatunk el a Péteri-tóra, mely falunk büszkesége. Örömmel tölt el bennünket, hogy a terület fejlődik: pihenőhelyek, kilátó, tájékoztató, oktató, QR-kóddal ellátott táblák segítik az oda látogatók kényelmét és kíváncsiságának kielégítését.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki iskolánk volt igazgatójának, Meizl Ferencnek a lelkesedéséért, segítségéért, mellyel diákjainkat a természet szeretetére és védelmére neveli. Ez kiemelten fontos iskolánk Pedagógiai Programjában is.

Rádi Györgyi – intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

back to top